Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en overeenkomsten van By Studio Sparkle. Door het bevestigen van een offerte of het anderszins verstrekken van een opdracht, verklaart u zich akkoord met deze algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn opgesteld conform het Nederlands recht, inclusief toepasselijke bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek, consumentenwetgeving en de Algemene VerordeningGegevensbescherming (AVG).

By Studio Sparkle
E-mail: kimberly@bystudiosparkle.nl  

Artikel 1. Definities

1.1. Op alle rechtsverhoudingen tussen By Studio Sparkle en opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.

1.2. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

  • Offerte: alle aanbiedingen en prijsopgaven van By Studio Sparkle aan (rechts)personen waarmee beoogd wordt een overeenkomst aan te gaan.
  • Overeenkomst: de overeenkomst van opdracht tussen By Studio Sparkle en opdrachtgever.
  • Opdracht: de dienst of het product dat door By Studio Sparkle geleverd zal worden.
  • Opdrachtnemer: By Studio Sparkle, KvK 65949579, tevens gebruiker van deze algemene voorwaarden en opdrachtnemer.
  • Opdrachtgever: de (rechts)persoon of personen waarmee By Studio Sparkle de overeenkomst gesloten heeft, tevens de aanvaarder van deze algemene voorwaarden.
  • Annuleren: beëindiging of ontbinding van de overeenkomst.
  • Schriftelijk: elektronische communicatie zoals e-mail, mits de identiteit van de afzender en de authenticiteit van de communicatie voldoende vaststaat.
  • Uitvoerdatum: de datum waarop de fotografie of videografie wordt uitgevoerd.
  • Opleverdatum: de datum waarop een dienst (anders dan fotografie of videografie) volgens de overeenkomst gereed dient te zijn en wordt opgeleverd aan de opdrachtgever.
  • Oplevering: het moment waarop opdrachtnemer de eindproducten (zoals bestanden, ontwerpen, foto’s, video’s of andere overeengekomen resultaten) aan de opdrachtgever levert, in welke vorm dan ook.
  • Gebruik: verveelvoudigen en/of openbaar maken in de zin van de Auteurswet.

Artikel 2. Toepasselijkheid en afwijkingen

2.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, opdrachten en overeenkomsten tussen By Studio Sparkle (hierna: opdrachtnemer) en de opdrachtgever.

2.2. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze schriftelijk door beide partijenzijn bevestigd. Mondelinge afspraken hebben geen rechtskracht.

Artikel 3. Offertes en acceptatie van de opdracht

3.1. Opdrachtnemer verstrekt een prijslijst met standaard pakketprijzen ter indicatie; deze prijzen zijn niet bindend.

3.2. Voor (maatwerk)opdrachten doet opdrachtnemer een specifiek aanbod middels een offerte.

3.3. Offertes gelden uitsluitend voor de in de betreffende opdracht afgesproken werkzaamheden en zijn niet automatisch herbruikbaar voor vervolgopdrachten.

3.4. Een offerte is 14 dagen geldig, tenzij schriftelijk een andere geldigheidsduur is overeengekomen.

3.5. Tenzij anders vermeld, zijn alle prijsopgaven exclusief reiskosten voor opdrachten buiten Eindhoven.

3.6. Prijsopgaven kunnen worden aangepast bij onvoorziene wijzigingen in de werkzaamheden. De opdrachtgever wordt hiervan tijdig schriftelijk op de hoogte gebracht.

3.7. De opdracht komt tot stand na expliciete schriftelijke bevestiging door de opdrachtgever. Indien opdrachtnemer op basis van een stilzwijgende aanvaarding aan de slag gaat, worden de kosten als overeengekomen in rekening gebracht.

3.8. Na akkoord op de offertevormen het aanbod en deze algemene voorwaarden gezamenlijk de overeenkomst. Wijzigingen in de overeenkomst kunnen slechts schriftelijk en met wederzijdse instemming worden doorgevoerd.

3.9. Opdrachtnemer behoudt zich het recht een opdracht te weigeren indien na acceptatie nieuwe informatie beschikbaar komt die de uitvoering substantieel belemmert.

Artikel 4. Uitvoering van de opdracht

4.1. Opdrachtnemer voert de opdracht uit met de zorgvuldigheid en professionaliteit die men van een gespecialiseerd bureau mag verwachten.

4.2. De opdrachtgever is verplicht om tijdig alle benodigde informatie en materialen, zoals nader omschreven in de offerte, aan te leveren. Bij het niet tijdig verstrekken hiervan behoudt opdrachtnemer zich het recht de opleverdatum aan te passen.

4.3. De in de offerte afgesproken opleverdatum zijn indicatief, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.

4.4. Eventuele afwijkingen in het uiteindelijke resultaat geven de opdrachtgever geen recht op annulering, korting of schadevergoeding, tenzij sprake is van een wezenlijke tekortkoming in de uitvoering.

4.5. De opdrachtgever erkent dat de uiteindelijke resultaten mede afhankelijk zijn van zijn/haar tijdige medewerking en de kwaliteit van aangeleverd materiaal.

Artikel 5. Vergoeding en betaling

5.1. De betaling vindt plaats in één, twee of drie termijnen, afhankelijk van de aard van de opdracht. De specifieke termijnen en betalingsmijlpalen worden duidelijk vermeld in de offerte.

5.2. Zodra een termijn is voldaan, wordt dit bedrag als definitief beschouwd en is restitutie uitgesloten, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

5.3. Het volledige, in de offerte overeengekomen bedrag, bestaande uit alle afgesproken termijnen, dient te zijn voldaan vóór de definitieve oplevering van het werk. Bij annulering van de opdracht worden reeds voldane termijnen verrekend volgens de in de offerte vastgelegde voorwaarden.

5.4. Indien de betaling niet binnen de overeengekomen termijn plaatsvindt, behoudt opdrachtnemer zich het recht voor de uitvoering van de werkzaamheden op te schorten totdat de volledige betaling is ontvangen.

5.5. Bij uitblijven van tijdige betaling worden, conform de wettelijke bepalingen, rente en redelijke herinnerings- en incassokosten in rekening gebracht. Voor consumenten worden incassokosten berekend conform de Wet normering buitengerechtelijke incassokosten (WIK).

5.6. Wijzigingen in de opdracht of extra wensen die leiden tot meerwerk worden separaat gefactureerd. De offerte zal, indien van toepassing, een indicatie bevatten van de bijkomende kosten die voor meerwerk in rekening kunnen worden gebracht.

5.7. In de offerte wordt de vanaf-(pakket)prijs voor de gekozen dienst(en) exclusief btw vermeld. Indien er gewerkt wordt met een schatting van het aantal benodigde uren, wordt tevens het gebruikelijke uurtarief van opdrachtnemer vermeld. Alle aanvullende kosten, zoals reiskosten (buiten Eindhoven), materiaalkosten en eventuele add-ons, worden afzonderlijk gespecificeerd.

5.8. Indien er geen vaste prijs is overeengekomen, wordt het tarief gebaseerd op het werkelijk aantal bestede uren. De offerte bevat in dat geval een schatting van het benodigde aantal uren op basis van ervaring met vergelijkbare projecten. Opdrachtgever erkent dat aan deze schatting geen rechten kunnen worden ontleend.

5.9. Indien tijdens de uitvoering blijkt dat meer inspanning nodig is dan oorspronkelijk ingeschat, zal opdrachtnemer dit tijdig en schriftelijk aan de opdrachtgever communiceren. Meerwerk zal in dat geval worden gefactureerd volgens het overeengekomen uurtarief, op basis van het werkelijk bestede aantal uren.

Artikel 6. Oplevering en revisies

6.1. Opdrachtnemer streeft ernaar om de afgesproken opleverdatum na te komen. De uiteindelijke oplevertermijn is echter mede afhankelijk van de tijdige aanlevering van benodigde materialen, content en goedkeuringen door de opdrachtgever. Indien deze niet tijdig worden aangeleverd, wordt de opleverdatum automatisch aangepast zonder dat dit als verzuim aan de kant van de opdrachtnemer wordt beschouwd. Eventuele vertragingen hierdoor kunnen geen aanleiding geven tot annulering of schadevergoeding.

6.2. Bij branding- en webdesignopdrachten zijn standaard maximaal twee revisierondes inbegrepen. Voor videografie geldt eveneens een maximum van twee revisierondes. Bij fotografie zijn revisies niet mogelijk. Extra revisies buiten het afgesproken aantal worden apart gefactureerd tegen het gangbare uurtarief, tenzij vooraf anders overeengekomen.

6.3. Feedback op concepten en eerste opleveringen dient binnen de gestelde termijn (zoals overeengekomen inde offerte of projectplanning) schriftelijk en duidelijk te worden verstrekt. Indien binnen deze termijn geen feedback wordt ontvangen, wordt het werk als definitief beschouwd en kunnen verdere aanpassingen enkel tegen meer kosten worden doorgevoerd.

6.4. Kleine correcties die binnen de afgesproken revisierondes vallen, worden kosteloos doorgevoerd. Wijzigingen die substantieel afwijken van de oorspronkelijke opdracht, of nieuwe wensen die pas na de eerste oplevering worden geuit, worden beschouwd als meerwerk en afzonderlijk in rekening gebracht.

6.5. Oplevering vindt digitaal plaats via e-mail, een downloadlink of een ander afgesproken platform. Voor fysieke producten zoals drukwerk gelden afzonderlijke levertijden en verzendkosten, die vooraf met de opdrachtgever worden besproken.

Artikel 7. Annulering van de opdracht

7.1. Annuleringen dienen schriftelijk te worden doorgegeven en worden pas geldig na schriftelijke bevestiging door opdrachtnemer.

7.2. De annuleringsvoorwaarden kunnen per dienst verschillen en worden nader gespecificeerd in de offerte.

7.3. Voor fotografie- en videografie-opdrachten gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

  • Bij annulering meer dan drie weken vóór de geplande werkzaamheden worden geen kosten in rekening gebracht.
  • Bij annulering tussen drie weken en 48 uur vóór aanvang wordt 30% van het geoffreerde bedrag in rekening gebracht.
  • Bij annulering korter dan 48 uur vóór aanvang wordt minimaal 50% van het geoffreerde bedrag in rekening gebracht

7.4. Bij verplaatsing van een fotografie- of videografie-opdracht binnen 48 uur vóór de uitvoerdatum wordt minimaal 20% van het geoffreerde bedrag in rekening gebracht.

7.5. Bij annulering van opdrachten (anders dan fotografie en videografie) nadat de werkzaamheden zijn gestart, maar vóór de definitieve oplevering, wordt het tot dan toe uitgevoerde werk gefactureerd.

7.6. Bij annulering door opdrachtnemer, wordt in eerste instantie geprobeerd om een passende oplossing te vinden (zoals een vervangende datum of het aanpassen van de opdracht). Indien een terugbetaling nodig is, zal dit in overleg worden vastgesteld op basis van de voortgang van de geleverde werkzaamheden. Indien geen oplossing mogelijk is, kunnen reeds voldane betalingen geheel of gedeeltelijk worden terugbetaald, afhankelijk van de situatie.

Artikel 8. Overmacht, opschorting en ontbinding

8.1. Overmacht wordt gedefinieerd als iedere van de wil van de opdrachtnemer onafhankelijke gebeurtenis die de nakoming van de overeenkomst tijdelijk of definitief onmogelijk maakt, zoals (maar niet beperkt tot) ziekte, brand, pandemieën, natuurrampen, oorlog, overheidsmaatregelen, of andere onvoorziene omstandigheden.

8.2. Indien er sprake is van overmacht, is opdrachtnemer niet verplicht tot het nakomen van de overeenkomsten heeft opdrachtnemer het recht de overeenkomst tijdelijk op te schorten of definitief te ontbinden, zonder dat dit leidt tot schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven situatie niet redelijk is.

8.3. In geval van overmacht zal opdrachtnemer de opdrachtgever zo spoedig mogelijk schriftelijk informeren over het ontstaan van overmacht, met vermelding van de aard van de situatie, de gevolgen voor de uitvoering van de opdracht en de mogelijke gevolgen voor de opleverdatum.

8.4. Indien weersomstandigheden de uitvoering van de opdracht, zoals een fotografie- of videografie-opdracht buiten, onmogelijk maken, kan opdrachtnemer in overleg met de opdrachtgever een nieuwe datum plannen. Dit geldt alleen indien opdrachtnemer van mening is dat de weersomstandigheden het uitvoeren van de opdracht belemmeren.

8.5. Indien de opdrachtgever gedurende meer dan 60 dagen in gebreke blijft met het aanleveren van materialen, goedkeuringen of andere noodzakelijke bijdragen, behoudt opdrachtnemer zich het recht voor de uitvoering van de opdracht tijdelijk op te schorten totdat de opdrachtgever de benodigde materialen of goedkeuringen heeft verstrekt. Bij opschorting door opdrachtnemer vanwege het niet tijdig nakomen van verplichtingen door de opdrachtgever, wordt de opdrachtnemer niet aansprakelijk gehouden voorvertragingen in de oplevering. Indien de opschorting langer dan 60 dagen duurt, kan opdrachtnemer de opdracht als geannuleerd beschouwen en de annuleringskosten zoals beschreven in artikel 7.5 in rekening brengen. Tevens kunnen extra kosten in rekening worden gebracht voor het hervatten van de werkzaamheden.

8.6. Indien de opdrachtgever herhaaldelijk of ernstig tekortschiet in de nakoming van de verplichtingen, behoudt opdrachtnemer zich het recht voor de overeenkomst te ontbinden. In dat geval wordt minimaal 50% van het offertebedrag in rekening gebracht, afhankelijk van de reeds uitgevoerde werkzaamheden.

Artikel 9. Inschakelen van derden

9.1. De opdrachtgever mag geen derden inschakelen zonder voorafgaand overleg met opdrachtnemer, indien dit invloed kan hebben op de uitvoering van de opdracht.

9.2. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor fouten, gebreken of vertragingen in producten of diensten die door de opdrachtgever zijn ingeschakeld.

9.3. Wanneer opdrachtnemer op verzoek van de opdrachtgever eenbegroting voor kosten van derden opstelt, dan is deze begroting indicatief. Desgewenst kan opdrachtnemer namens de opdrachtgever offertes aanvragen.

Artikel 10. Samenwerking met ZZP’ers en andere partijen

10.1. Opdrachtnemer werkt regelmatig samen met vaste externe zzp’ers voor de uitvoering van specifieke diensten. De namen van deze samenwerkingspartners zijn vermeld op de website.

10.2 Opdrachtnemer mag zonder overeenstemming met de opdrachtgever andere zzp’ers of externe partijen inschakelen als dit niet leidt tot een verhoging van de afgesproken prijs. Als het inschakelen van derden leidt tot een verhoging van de afgesproken prijs dient dit met de opdrachtgever overeengekomen te worden.

10.3. Opdrachtnemer blijft te allen tijde eindverantwoordelijk en fungeert als de primaire contactpersoon richting de opdrachtgever.

10.4. De opdrachtgever mag geen directe afspraken maken met de door opdrachtnemer ingeschakelde zzp’ers zonder voorafgaand overleg en schriftelijke goedkeuring van opdrachtnemer.

Artikel 11. Branding en drukwerk

11.1. Branding en drukwerk omvatten het ontwerpen en ontwikkelen van visuele en tekstuele elementen die de identiteit en het imago van de opdrachtgever vertegenwoordigen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, logo’s, kleurenschema’s, typografie, huisstijlen, visitekaartjes, brochures, verpakkingen en ander promotiemateriaal.

11.2. Opdrachtnemer levert de overeengekomen branding- printmaterialen zoals gespecificeerd in de projectovereenkomst. Eventuele aanvullende diensten of materialen buiten de oorspronkelijke overeenkomst worden afzonderlijk gefactureerd en zijn pas bindend na goedkeuring van beide partijen.

11.3. Na oplevering van de ontwerp concepten ontvangt de opdrachtgever een termijn van 30 dagen om feedback te geven en eventuele wijzigingen aan te vragen. Feedback dient duidelijk, volledig en schriftelijk te worden verstrekt. Indien binnen deze termijn geen feedback wordt ontvangen, wordt het ontwerp als goedgekeurd beschouwd en kunnen verdere aanpassingen enkel tegen aanvullende kosten worden doorgevoerd.

11.4. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor de inhoud, waaronder teksten, afbeeldingen en andere materialen die worden verstrekt voorgebruik in branding- en printmaterialen. De opdrachtgever garandeert dat hij/zij over de benodigde rechten beschikt voor het gebruik van dit materiaal. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor juridische geschillen, claims of schade die voortvloeien uit inbreuken op auteursrechten, merkrechten of andere intellectuele eigendomsrechten van derden.

11.5. Opdrachtnemer streeft naar de hoogste kwaliteitsstandaarden in branding en drukwerk. Voor de productie van fysieke printmaterialen werken wij samen met zorgvuldig geselecteerde externe drukkerijen. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor productie- of drukfouten die het gevolg zijn van externe partijen. Indien een opdrachtgever printbestanden laat produceren bij een externe leverancier, opdrachtnemer niet verantwoordelijk voor kleurafwijkingen, materiaalkeuze of andere productie gerelateerde afwijkingen.

11.6. Een opslag van maximaal 10% kan worden gerekend over inkopen die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de opdracht. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, kosten voor lettertypen, stock afbeeldingen, proefdrukken en specifieke drukkosten. Alle kosten voor verzending en verscheping van fysieke materialen zijn volledig voor rekening en risico van de opdrachtgever.

11.7. Branding- en printontwerpen worden digitaal geleverd in gangbare bestandsformaten, zoals PDF, AI, EPS of PNG, tenzij anders overeengekomen. Opdrachtnemer garandeert dat de aangeleverde bestanden correct zijn volgens de industrienormen, maar kan niet aansprakelijk worden gesteld voor weergave verschillen die ontstaan bij het gebruik van verschillende schermen, printers of productiemethoden.

11.8. Digitale goedkeuring van ontwerpen via e-mail of een ander elektronisch communicatiemiddel wordt beschouwd als bindend. Kleurafwijkingen tussen digitale ontwerpen en gedrukte versies kunnen optreden en vormen geen reden voor afkeuring, korting, schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst. De opdrachtgever dient rekening te houden met variaties in kleuren afwerking, afhankelijk van het gekozen print materiaal en de druktechniek.

11.9. De opdrachtgever is niet gerechtigd om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming wijzigingen aan te brengen in een ontwerp dat door opdrachtnemer is geleverd. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om wijzigingen zelf door te voeren onder haar gebruikelijke voorwaarden. Toestemming voor wijzigingen door derden zal niet op onredelijke gronden worden geweigerd.

11.10. De opdrachtgever dient bij levering alle geleverde ontwerpen en/of printproducten zorgvuldig te controleren op juistheid, waaronder afmetingen, kleur en materiaalkeuze. Eventuele fouten of onvolkomenheden dienen binnen vijf (5) werkdagen na levering schriftelijk te worden gemeld. Klachten die na deze termijn worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

11.11. Opdrachtnemer verstrekt informatie over de verwachte levertijden onder voorbehoud van eventuele vertragingen bij externe leveranciers of vervoerders. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voorvertragingen die voortkomen uit omstandigheden die buiten haar invloedssfeer liggen, zoals productietijden bij drukkerijen, leveringsproblemen of overmachtssituaties.

11.12. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor enige schade, direct of indirect, voortvloeiend uit het gebruik van de geleverde branding- en printmaterialen. De opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer tegen alle aanspraken van derden die voortvloeien uit het gebruik van de geleverde ontwerpen of producten.

Artikel 12. Webdesign en Development

12.1. Opdrachtnemer garandeert geen specifieke marktreactie of commerciële resultaten na de oplevering van een website.

12.2. Opdrachtnemer is niet verantwoordelijk voor storingen veroorzaakt door externe hostingproviders, software-updates of andere factoren buiten haar controle.

12.3. De opgeleverde website heeft een basisgarantie van 4 weken, waarin technische fouten die voortkomen uit de ontwikkeling kosteloos worden hersteld.

12.4. Betaling dient binnen de overeengekomen termijn te geschieden, zoals bepaald in artikel 5.4 en 5.5. Bij uitblijven van betaling behoudt opdrachtnemer zich het recht voor om de website tijdelijk buitengebruik te stellen totdat de volledige betaling is ontvangen.

12.5. De hosting van de website vindt extern plaats bij een hostingprovider. De overeenkomst is voor één jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Opzegging dient minimaal drie maanden voor het einde van de contractperiode te geschieden. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voorstoringen bij de hostingprovider.

12.6. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor storingen door internetproblemen of fouten van de hostingprovider. Onze aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat voor de opdracht is betaald, met een maximum van €2.000.

12.7. Na oplevering heeft de opdrachtgever de mogelijkheid om de website te testen. Eventuele gebreken dienen binnen 4 weken te worden gemeld.

12.8. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het aanleveren van content (zoals tekst, afbeeldingen, video's) en moet ervoor zorgen dat deze rechtenvrij is.

12.9. Tussentijdse wijzigingen door de opdrachtgever kunnen extra kosten met zich meebrengen. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van de juiste content.

12.10. Alle kosten zoals reiskosten, licenties, domeinnamen en webhosting worden separaat in rekening gebracht en vooraf met de opdrachtgever besproken.

12.11. De website mag niet worden gebruikt voor onwettige handelingen, spamming, inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, het verspreiden van strafbare materialen, of het verspreiden van computervirussen.

12.12. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor de aangeleverde content en vrijwaart opdrachtnemer van aansprakelijkheid voor schade door onrechtmatig gebruik van deze content.

12.13. Opdrachtnemer heeft het recht de diensten en website(s)(tijdelijk) buiten gebruik te stellen of het gebruik ervan te beperken voor onderhoudswerkzaamheden of aanpassingen aan het systeem. De opdrachtgever accepteert dat software voor onderhoudswerkzaamheden tijdelijk niet beschikbaar kan zijn en heeft in voorkomend geval geen aanspraak op enige(schade)vergoeding. Opdrachtnemer zal zich inspannen om overlast zoveel mogelijk te beperken en zal, voor zover mogelijk, de opdrachtgever vooraf informeren over eventuele onderhoudswerkzaamheden.

Artikel 13. Fotografie

13.1. Opdrachtnemer voert fotografie-opdrachten uit in haar eigen stijl, zoals zichtbaar op de website, en naar beste inzicht en vermogen, conform professioneel vakmanschap.

13.2. De opdrachtgever dient alle relevante informatie over de opdracht (zoals inhoud, tijdstippen en locaties) uiterlijk 72 uur voorafgaand aan de uitvoerdatum correct en volledig te verstrekken. Bij nalatigheid behoudt opdrachtnemer zich het recht voor om de opdracht op te schorten of te annuleren.

13.3. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het regelen vaneen geschikte locatie (tenzij anders overeengekomen) en voor het verkrijgen van alle benodigde toestemmingen of vergunningen. Kosten en risico’s hiervan liggen volledig bij de opdrachtgever.

13.4. De opdrachtgever verkrijgt na volledige betaling een gebruiksrecht op de geleverde beelden, tenzij anders overeengekomen. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om de foto’s te gebruiken voorportfolio- en promotionele doeleinden, tenzij hier expliciet andere afspraken over zijn gemaakt.

13.5. Opdrachtnemer levert uitsluitend nabewerkte fotobestanden en verstrekt geen onbewerkte of RAW-bestanden.

13.6. Opdrachtnemer maakt een eerste selectie van de foto’s. De opdrachtgever kan vervolgens via een online galerij zijn of haar favorieten kiezen. De opdrachtgever heeft geen invloed op de eerste selectie.

13.7. Nabewerking wordt uitgevoerd volgens de stijl van opdrachtnemer, inclusief kleurcorrecties, contrastaanpassingen en uitsneden. Extra bewerkingen, zoals het verwijderen of toevoegen van elementen, kunnen tegen een meerprijs worden uitgevoerd.

13.8. Foto’s worden geleverd via een downloadlink of online galerij. De downloadlink blijft één maand beschikbaar. Opdrachtnemer archiveert de geselecteerde en nabewerkte foto’s gedurende zes maanden; daarna vervalt de archiveerplicht.

13.9. In geval van onherstelbaar verlies van foto’s vóór oplevering zal de fotoshoot kosteloos opnieuw worden uitgevoerd.

Artikel 14. Videografie

14.1. Tenzij anders overeengekomen, worden ruwe (camera)bestanden niet aan de opdrachtgever verstrekt.

14.2. Het auteursrecht op al het opgenomen beeldmateriaal blijft eigendom van opdrachtnemer, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Overdracht van auteursrechten kan tegen betaling worden geregeld.

14.3. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor verlies van videomateriaal. Indien er geen afspraken worden gemaakt over opslag, wordt het materiaal één maand na de eerste draaidag vernietigd.

14.4. Muziek die door opdrachtnemer in een videoproductie wordt gebruikt, is rechtenvrij en kan commercieel worden ingezet. De kosten voor de muziekrechten worden opgenomen in de offerte en worden met een eenmalig bedrag afgekocht.

14.5. Wanneer de opdrachtgever zelf muziek aanlevert, is hij of zij verantwoordelijk voor het juist afkopen van de rechten, evenals voor eventueel bijkomende kosten voor beeldrechten.

14.6. In geval van onherstelbaar verlies van video’s vóórlevering zal de shoot kosteloos opnieuw worden uitgevoerd.

Artikel 15. Portretrecht

15.1. De opdrachtgever geeft door het aanvaarden van deze algemene voorwaarden toestemming aan opdrachtnemer om video's of foto’s van de geportretteerde(n) te gebruiken voor eigen promotionele doeleinden en publicaties, waaronder, maar niet beperkt tot, website en weblog, portfolio, advertenties, social media, tijdschriftartikelen, drukwerk en beursmateriaal, tenzij anders overeengekomen.

15.2. Bezwaar tegen de openbaarmaking van portretten dient voorafgaand aan de overeenkomst schriftelijk aan opdrachtnemer bekendgemaakt te worden.

15.3. De opdrachtgever is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen en bewaren van de toestemming van de geportretteerde(n). Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van quitclaims.

15.4. Afwijkende afspraken worden schriftelijk vastgelegd.

Artikel 16. Aansprakelijkheid

16.1. Opdrachtnemer garandeert geen specifieke zakelijke resultaten, marktreactie of omzetgroei als gevolg van de geleverde diensten.

16.2. De opdrachtgever blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het correcte gebruik van het geleverde werk. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit onjuist of onoordeelkundig gebruik door de opdrachtgever of derden.

16.3. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder maar niet beperkt tot gevolgschade, gederfde winst, bedrijfsstagnatie of verlies van data.

16.4. De aansprakelijkheid van opdrachtnemer is te allen tijde beperkt tot het factuurbedrag van de betreffende opdracht, althans het bedrag dat door haar aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt.

16.5. Opdrachtnemer maakt voor bepaalde diensten gebruik van derden. In dat geval ligt de aansprakelijkheid voor schade of fouten veroorzaakt door deze derden volledig bij de desbetreffende partij, en niet bij opdrachtnemer.

16.6. Opdrachtnemer zal zorgvuldig omgaan met de door de opdrachtgever aangeleverde materialen en gegevens. Opdrachtnemer is echter niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van deze materialen, tenzij er sprake is van opzet of grove nalatigheid.

16.7. De opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer volledig voor alle mogelijke aanspraken van derden die voortvloeien uit de door opdrachtnemer geleverde diensten. Dit geldt tevens in het geval van inbreuk op auteursrechten, merkrechten of andere intellectuele eigendomsrechten door of namens de opdrachtgever.

16.8. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor lichamelijke of materiële schade ontstaan vóór, tijdens of na de uitvoering van de opdracht, tenzij deze schade aantoonbaar is veroorzaakt door opzet of grove nalatigheid van opdrachtnemer.

16.9. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het aanleveren van correcte en volledige informatie die nodig is voor de uitvoering van de opdracht. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade of fouten die ontstaan als gevolg van onjuiste of onvolledig verstrekte gegevens.

16.10. Indien door gedragingen van de opdrachtgever, diens kinderen, huisdieren, familie, vrienden of personeel schade wordt toegebracht aan eigendommen van opdrachtnemer (waaronder camera’s, computers, verlichting, achtergronden en overige apparatuur), zal deze schade volledig worden verhaaldop de opdrachtgever.

16.11. Opdrachtnemer kan slechts aansprakelijk worden gesteld voor schade indien deze aantoonbaar voortvloeit uit een toerekenbare tekortkoming op basis van wettelijke of contractuele verplichtingen.

16.12. Opdrachtnemer is niet verantwoordelijk voor het verliesvan werk of bestanden als gevolg van software-, server- of netwerkproblemen en biedt hiervoor geen schadevergoeding of compensatie.

Artikel 17. Intellectuele eigendomsrechten

17.1. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de door opdrachtnemer gecreëerde werken(zoals ontwerpen, foto’s, video’s, teksten en andere creatieve uitingen)blijven eigendom van opdrachtnemer, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Overdracht van auteursrechten kan uitsluitend plaatsvinden via een schriftelijke akte en tegen aanvullende vergoeding, conform de Auteurswet.

17.2. De opdrachtgever verkrijgt, na volledige betaling van de overeengekomen vergoeding, een niet-exclusief, niet-overdraagbaar en beperkt gebruiksrecht op het opgeleverde werk. Dit betekent dat het werk alleen mag worden gebruikt voor het doel waarvoor het is geleverd.

17.3. Het is de opdrachtgever niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van opdrachtnemer wijzigingen aan te brengen in het geleverde werk of dit te verveelvoudigen, te verkopen of door te licenseren aan derden.

17.4. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om al het door haar gemaakte werk te gebruiken voor promotionele en portfolio-doeleinden, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

17.5. Indien de opdrachtgever zelf materiaal aanlevert voor verwerking in het opgeleverde werk (zoals afbeeldingen, muziek of teksten), staat de opdrachtgever ervoor in dat hij de rechten bezit of de juiste licenties heeft verkregen. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor eventuele inbreuken op auteursrechten van derden.

17.6. Overtreding van dit artikel kan resulteren in juridische stappen en een schadevergoeding ter hoogte van de gebruikelijke licentiekosten, met een minimum van driemaal het oorspronkelijke factuurbedrag.

Artikel 18. Geheimhouding en vertrouwelijkheid

18.1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar verkrijgen.

18.2. Informatie geldt als vertrouwelijk als deze als zodanig is aangeduid of als dit redelijkerwijs uit de aard van de informatie voortvloeit.

18.3. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om informatie over de opdracht te gebruiken voor marketing- en promotiedoeleinden, tenzij de opdrachtgever hier schriftelijk bezwaar tegen maakt.

18.4. De geheimhoudingsplicht blijft ook na beëindiging van de overeenkomst van kracht.

Artikel 19. Privacy en gegevensverwerking (AVG)

19.1. Opdrachtnemer verwerkt persoonsgegevens uitsluitend voor het uitvoeren van de overeenkomst, het onderhouden van klantrelaties en het voldoen aan wettelijke verplichtingen.

19.2. De verwerking gebeurt op basis van de wettelijke grondslagen: uitvoering van de overeenkomst en/of wettelijke verplichtingen.

19.3. Persoonsgegevens worden bewaard zolang dat nodig is voor het doel van de verwerking, of zolang als wettelijk vereist.

19.4 De opdrachtgever heeft het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van verwerking en dataportabiliteit zoals omschreven in de AVG.

19.5. Indien opdrachtnemer derden inschakelt voor gegevensverwerking (zoals hostingproviders), sluit zij met hen een verwerkersovereenkomst af conform de AVG.

19.6. Verdere informatie is beschikbaar in de privacyverklaring op de website van opdrachtnemer.

Artikel 20. Wijziging en aanvullingen van de algemene voorwaarden

20.1. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden op ieder moment te wijzigen of aan te vullen.

20.2. Wijzigingen gelden ook voor reeds bestaande overeenkomsten, tenzij de wijziging nadelig is voor de opdrachtgever. In dat geval heeft de opdrachtgever het recht om binnen 14 dagen na kennisgeving van de wijzigingen de overeenkomst te ontbinden.

20.3. Indien een bepaling in deze voorwaarden nietig of ongeldig blijkt te zijn, blijven de overige bepalingen volledig van kracht. In plaatsvan de nietige bepaling zal een nieuwe bepaling worden opgenomen die zo veel mogelijk aansluit bij de bedoeling van de oorspronkelijke bepaling.

Artikel 21. Toepasselijk recht en geschillen

21.1. Op alle overeenkomsten en rechtshandelingen tussen opdrachtnemer en de opdrachtgever is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

21.2. Geschillen tussen opdrachtnemer en de opdrachtgever die voortvloeien uit of verband houden met de overeenkomst worden in eerste instantie in onderling overleg opgelost.

21.3. Indien partijen niet tot eenoplossing komen, kunnen zij kiezen voor bemiddeling of mediation. Indien dit niet tot een oplossing leidt, wordt het geschil voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waarin opdrachtnemer is gevestigd.